Social Icons

Wednesday, March 5, 2014

Tips Untuk Tidur Lena

Pernah x korang rasa at one time (mungkin sesetengah dari korang lebih kerap...ni mmg sedih), yang badan korang mmg dh rabak sbb penat melampau, pastu dh sedia nak tido, tapi stil fikir pasal keje lar, risau klu salah buat keje lar..etc..tetibe trus rasa otak korang mcm stil running jer malam tu x berenti2 pikir!!...ni mmg sgt2 stress...kkeadang tu smpi boleh rasa kepala dh berat sgt tp otak korang mcm berlumba2 plak kan2...pastu biler tgk jam...amboi 2 jam cmtu jer hilang...tp mata stil x bley nk tido..


Ni mmg boleh mendatangkan marah...grggrgrrrr


Tapi aq boleh dikatakan antara yg bernasib baik lar..sbb aq mmg jenis senang sangat nk tdo...lete\ak jer kepala...sayonara...hahahha...tapi kkdg biler overworked ker...ader masalah peribadi ker...ader gak yg bt aq x boleh tido...tapi ader satu tips yang korang boleh cuba which has worked wonders dekat family aq...jeng..jeng..jeng


Jadi, apa yg aq anggap RAHSIA untuk mematikan otak anda pada waktu malam? Jawapannya mungkin akan mengejutkan korang .... Shaklee B-Complex.....ia terkenal utk menukarkan makanan menjadi tenaga dan tolong kawal stress....Biler korang makan B-Complex Shaklee, beberapa vitamin B yg telah di 'c omplex' kan tu akan tolong digest kan makanan kepada tenaga...tpi korang stil bley makan even perut kosong...lagi2 biler korang rasa stress, down, depression...korang telan jer sebijik...sbb ni adalah antara simptom2 yg menunjukkan korg KEKURANGAN vitamin B dlm badan..so utk stabilkan keadaan  dan emosi dari jadik lagi teruk...B-complex mungkin membantu...


Malam ni...biler korang nak tido..tapi rasa mental korang stil 'worked up', ataupun korang dh sejam golek2 atas katil..mata stil x terlelap...get out of bed...telan lar sebijik B-Complex..bagi masa dlm 15 - 30 minit sebelum korng akan lena diulit mimpi....TAPI kalau korang baru jer melantak kaw2 sebelum tdo..pastu korg amik B-Complex plak...kemungkinan 'brain racing' utk berlaku adalah tinggi....sbb makanan tadi akn bertukar menjadi tenaga...so tips hanya berkesan..Inshaa allah...kalau korang mkn malam 2-4 jam bfore tdo...selamat mencuba!!

Love,
Mira



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...