Social Icons

Thursday, January 2, 2014

Awet Muda Vs Bapak Herba


Untungnya lahir bulan disember kann…sentiasa AWET MUDA gitu…ambbooii…yer lar, cuba bayangkan org yg lahir bulan januari dh nk tmbh nombor kat umur tu tp Sagittarius still maintain lg….dulu aku selalu berangan besday hujung tahun…sebabnyer ader macam2 sales…pastu klu dpt hadiah msti yg besh2…hahaha…tp akhirnya tercapai gak impian tu…mcm mana??...dngan melahirkan putera sulung pada 31 dec 2012…hah amekaw…nk hujung sgt…hujung terus jadinya..hahhaha…ni mmg2 betul2 awet muda…katanya…
hehehe..eh abis kita yang x berapa nk bertuah lahir hujung2 tahun ni.…camana plak nk kekalkan imej muda tu…ader jer caranya..klu kite tgk org2 dulu kekalkan kecantikan wajah dgn mkn ulam-ulaman…tp yer ler…aq mmg x dilatih mkn ulam2 ni dr kecik…so biler dh besar nk mencuba dh gaya kambing lar plak aq tgk nyer…so sbgai option bg org mcm aq yg x berminat dgn bnde hijau2 ni…so aq bertukar kepada ALFALFA…pebende lar ni…nama kemain gempak kan..terbelit lidah nk menyebutnya…tp tu lah..sesuai kot dgn nama dier…sbb nyer…alfalfa adalh BAPAK HERBA…klu dh nama pon bapak..kire ni mmg plg hebat lar..

BAPAK HERBA aka ALFALFA…(x lalu den nk telannyer haaa….)

Jenis Vitamin yang terdapat dlm alfalfa;-
  • ·         Vitamin A – agen anti penuaan yg sgt2 baik..maksudnya dier membantu mengurangkan garis-garis halus & kedut2 di kulit dengan mempercepatkan pertumbuhan tisu bg menggantikan kulit-kulit yg dh mati..
  • ·         Vitamin U – ni mesti jarang org dengar kan…ok vitamin penting dlm mempercepatkan penggantian tisu lama kepada tisu baru dengan meningkatkan fungsi sel dlm tisu…jadinya kulit kita sentiasa lembut dan baru…=D
  • ·         Vitamin B6- untuk kestabilan hormone supaya dapat mengelakkan keradangan kulit yg setrusnya akan bertukar menjadi jerawat…*I hate skin blemishes…ggrrr*
  • ·         Vitamin K – ok vitamin ni plak sgt bagus kepada sesiapa yg suka berjaga mlm2 tu…yg lebih cenderung membentuk PANDA EYES…hehhe…dgn vitamin K dpt membantu mengurangkan hkesan hitam bawah mata smbil2 meningkatkan keanjaln kulit…owh ni besshhh..
  • ·         Vitamin E – anti oksida untuk membuang semua radikal dlm badan..wujudnya radikal2 ni akan membuatkan kulit kita pramatang iaitu tua daripada usia kita…eeeewwww

Dah tgk kebaikan2 semulajadi alfalfa…biler memikirkan BAU, RASA, WARNA mmg aq surrender dulu…tp tabiat org skrg, x snggup berkorban tp kebaikan nk merasa…amboi di situ…heheheh…jadinya marilah kite bertukar kepada bentuk yg MUDAH diambil…lebih CEPAT…lebih MURAH…JJIIIMMMAATT…tp kebaikannya sgt mengUNTUNGKAN bg jangka masa pendek & panjang…seronok bukan…marilah kita semua beralfalfa untuk mengekalkan keremajaan kulit kita…aauuuwwwww…





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...